Opatija Rivijera

Šetnje

Opatijski lungo mare, dug 12 km, povezuje Volosko i Lovran. U centru Opatije na 3.64 ha prostire se park s preko 150 biljnih vrsta. Najzanimljivija je svakako japanska kamelija koja je s vremenom postala zaštitni znak Opatije. U parku se nalazi i najstarija opatijska građevina, crkva sv. Jakova koja se po prvi puta spominje 1449. godine. Danas je park podijeljen na dva dijela: jedan dio pripada crkvi i zove se Park sv. Jakova, a drugi vili Angiolini i zove se Park Angiolina.

Biciklizam

Ako želite otkriti ljepote Kvarnera biciklom te krenuti u biciklističku avanturu, vrlo brzo shvatit ćete da vam se nude brojne mogućnosti. Očekuje vas 19 staza uz obalu i njeno zaleđe, označene i trasirane, a na vama ostaje da odredite željenu destinaciju u smjeru Cresa, Lošinja, Krka, Raba, ili Gorskog Kotara - i krenete. Sretan put!

Planinarenje

Osvojite planinske vrhove i uživajte u nesvakidašnjim ljepotama netaknute prirode. Preko Kastva i Učke do Risnjaka i Velebita, svojim osebujnim predjelima Kvarner nudi raznovrsne i neiscrpne mogućnosti.

Rafting

Vodeni tok jedne od najljepših europskih rijeka, Kupe, prolazi i Gorskim Kotarom gdje njezina snaga i nevjerojatna ljepota dolazi do punog izražaja. Stoga, ako volite uzbuđenje te želite probati nešto novo, rafting je prava stvar za vas. Glavna sezona raftinga traje od travnja do lipnja te od rujna do listopada. Oni najodvažniji čekaju vrijeme njezinog najvišeg vodostaja, a polaganiji, obiteljski "ploveći rafting" možete isprobati u ljetnim mjesecima kada je vodostaj bitno niži.

Slobodno penjanje

Iskusni penjač ili početnik, nije bitno ukoliko ste veliki ljubitelj ovog jedinstvenog sporta. Područje Kvarnera pruža vam bezbroj mogućnosti da otkrijete uzbuđenje slobodnog penjanja. Svakako isprobajte...

Ronjenje

Tko nije poželio zaviriti u čaroban podvodni svijet i otkriti tajnu života zanimljivih bića, doživjeti neobične stvari i pojave? Vrsni znalci objasnit će vam zašto je kvarnersko podmorje pravi raj kojeg svakako morate vidjeti. Geološko i biološko bogatstvo, raznovrsna flora i fauna, mnoštvo podmorskih spilja te olupine starih potonulih brodova zasigurno će vas impresionirati.

Uključeno: prijevoz, oprema i instruktor.